Oglinzi

image

Fiecare dintre noi trecem prin viețile altora din cel puțin un motiv. Fiecare persoană care se perindă prin a noastră ne învață ceva valoros despre noi înșine, cu condiția să avem ochii deschiși și să fi învățat să fim autentici cu noi înșine.

Ceilalți sunt de fapt alter-ego-uri care ne pot evidenția calități sau pot scoate la lumină părți din noi la care nu am avut acces până acum. Sunt, fiecare dintre ei, oglinzi în care ne reflectăm fizionomiile sufletului.

Fascinant e modul în care fiecare persoană cu care ne intersectăm în călătoria aceasta ne arată alt fel de a fi al nostru, altul de a simți, de a iubi sau de a ne lăsa iubiți. Unii au rolul de a ne pune față în față cu demonii noștri, alții ne pot învăța, fără măcar să intuiască că sunt artizanii schimbărilor din noi, cum să ne “învingem” pe noi înșine.

Ne vedem mai clar sau mai obscur în ochii lor, mai cum ne vede lumea sau mai cum ne știm doar noi. Cu unele persoane care trec prin viața noastră ne identificăm în atât de multe feluri, alții ne sărăcesc grav, de unii simțim nevoia să ne îndepărtăm în grabă, iar din poveștile unora simțim că vrem să facem parte pentru totdeauna. De lecțiile de viață predate de unele dintre aceste persoane avem nevoie ca de aer, pentru a scurta distanța dintre ceea ce suntem și ceea ce vrem să fim.

Oamenii cu adevărat speciali rămân în viața noastră sub cele mai nebănuite forme. De unii ne vom aminti mereu, alții ne vor purta în suflete mereu.

Indiferent cât stai într-o viață a cuiva, încearcă să lași o urmă. Ceva discret, însă profund și semnificativ… Nu secundele în care ai trecut prin viața cuiva să le numeri, ci secundele în care ai reușit să devii tu însuți oglinda lui, în care ai reușit să-i arăți adâncimea frumoasă a sufletului său și incredibilul ce zace în el…

Dacă ai reușit, prin ceea ce l-ai învățat despre el, să-i așezi altfel drumul, dacă decizi apoi să mai rămâi sau nu în viața lui devine doar o chestiune de nuanță.

Cu siguranță vei rămâne în forma pașilor cu care va parcurge acest drum…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>